Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya odaya üye Suriyeli firma temsilcileri katıldı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla Gaziantep'e gelen Suriyeli iş adamlarının farklı sektörlerden iş dünyasına katıldığını belirtti.

Şehir merkezi ve sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren Suriyeli firmaların GTO'nun da üyesi olduğunu kaydeden Bartık, "Suriyeli firmaların çoğunluğu gıda, tekstil, plastik ve hizmet sektörlerinde çalışıyor. Bu şirketlerle tanışmak, hizmetler hakkında bilgi vermek ve sorunlarını dinlemek amacıyla düzenlediğimiz toplantı verimli geçti. Hangi alanlarda çalıştıklarını ve ne yapmak istediklerini öğrendik. Suriyeli üyelerimizi dinledik ve odamız çalışmaları hakkında bilgi verdik. Birçok alanda yapılabilecek ortak çalışmalar ve işbirliği potansiyeli var" ifadelerini kullandı.

Suriyelilerin belli koşullar altında iş piyasasına katılmasını öngören düzenlemenin de Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Bartık, bu düzenlemeyle kayıt dışı çalışan Suriyelilerin kayıt altına alınacağını, bunun da ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı.

Suriyeli yatırımcıların ekonomiye girdi sağladığını ve Gaziantepli firmalarla işbirliği yaptıklarını aktaran Bartık, "Bu işbirliği hem pazar tecrübelerinin paylaşılması hem de güçlerin birleştirilmesi anlamında önem taşımaktadır. Yaşanan bazı bürokratik sıkıntılar ise en kısa zamanda aşılacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Suriye'ye insani yardım gönderen çeşitli yardım kuruluşlarıyla da bir araya geldiklerini kaydeden Bartık, yardım kuruluşlarının yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ve ürün temininde Gaziantepli firmalara öncelik tanınmasını istediklerini bildirdi.