Geleceğin Üretken Kadınları Derneği (GÜKAD), Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve GSO desteğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini" tamamlayan 25 kadın girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ünverdi, burada yaptığı konuşmada, ihracatta kadınların önemli yeri olduğunu belirterek, cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıl dönümünde ülke olarak 500 milyar dolar, Gaziantep olarak da 30 milyar dolar ihracat hedeflediklerini hatırlattı.

 Bunu gerçekleştirmek için güç birliği yapmak zorunda olduklarını belirten Ünverdi, şöyle devam etti:

"Bunu şu aşamada yapamıyoruz ama el birliğiyle başarmamız gerekiyor. İş gücü rakamlarına baktığımız zaman kadın çalışanlarımızın katılımı çok az. Bu rakamları daha yukarılara çıkartmak için ortak hareket etmeliyiz. Kadın girişimcilerin ekonomide ağırlığı kaçınılmazdır. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için ekonomide kadın girişimcilere daha fazla yer verilmesi gerekiyor. Bu anlamda GÜKAD'ın düzenlediği eğitimleri son derece önemli buluyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de büyüyen Türkiye için ekonominin de büyümesi gerektiğine dikkati çekti.

 Türkiye'nin her geçen gün üretimini arttırdığını ifade eden Şahin, "Gaziantep, Türkiye'nin önemli ihracat şehirlerinden biri, ben kadın girişimcilerimizin ekonomiye önemli katkılar sağlamasını ümit ediyorum. Şu anda KOSGEB tarafından sağlanan desteklerden faydalanmanız yararınızadır. Büyüyen Türkiye'de sizlerin de gayretinin bulunması ülkemiz adına önemlidir" şeklinde konuştu.

GÜKAD Başkanı Arzu Yılmazkaya ise ülke ve kent ekonomisine daha fazla kadın elinin değmesini sağlamak amacıyla yoğun gayret göstereceklerini dile getirdi.

Türkiye genelinde işini kuran girişimcilerin oranını yüzde 10'dan yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Yılmazkaya, doğru stratejiyle bu hedefi başaracaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitimi tamamlayan 25 kadına sertifika verildi.