Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çeşitli nedenlerle bölgenin en çok göç alan kentlerinden Gaziantep'te, madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırılması için hazırlanan "Bağımsız Doğa Projesi"nin protokolü imzalandı.

Protokolü, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ile imzalayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insan yaşamını ilgilendiren sorunların çözümüne yönelik projeler hazırlanmasının önemli olduğunu belirtti.

AMATEM ve Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi ile birçok genci hayata kazandırdıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın gerçekten topluma kazandırılması için iş sahibi olmaları ve eğitimlerini tamamlamaları gerekiyor. Bir taraftan eğitimle ilgili okulları yarım kalmış çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığımız ile tamamlatmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da bu çocuklarımızı iş sahibi yapmaya çalışıyoruz."

Madde bağımlısı çocukların "yarı yol evleri" sistemiyle takip edildiğini vurgulayan Şahin, tedavi edilen gençlerin tekrardan eskiye dönmemeleri ve meslek sahibi olmaları için kurslar düzenlediklerini ifade etti.

Protokolü imzalanan "Bağımsız Doğa Projesi"nin önemine dikkati çeken Şahin, "Bu çocuklarımızı hem rehabilite edip hem bir iş sahibi edecek bir protokol hazırladık" ifadesini kullandı.

Merkezde bugüne kadar bin çocuğun ayakta tedavi edildiğini, 150 çocuğun da topluma kazandırıldığını hatırlatan Şahin, bu tür projeleri sürdüreceklerini bildirdi.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin de proje kapsamında 15 madde bağımlısı gencin Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde 35 gün kursa alınacağını belirtti.

Kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceğini belirten Ekin, şunları kaydetti:

"Kursiyerlerimize hem cep harçlığı vereceğiz hem de onları sağlık sigortası kapsamında değerlendireceğiz. Amacımız madde bağımlısı ve uyuşturucu kullanan gençleri hayata kazandırmak ve onların istihdamlarını sağlamak."