Gaziantep’te ulusal düzeyde öneme sahip bölgeler koruma altına alınıyor. Son olarak ise Alleben ve Tabiat Parkları da koruma altına alındı.
Şehrin müstesna bölgeleri Gaziantep’in tabiatını ve çevresini daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hizmet sınırları içerisinde yer alan Burç Tabiat Parkı ve Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanından sonra Alleben Tabiat Parkı ve Huzurlu Tabiat Parkını da koruma altına aldırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının yetkilileri ile arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Alleben Göleti, Alleben Tabiat Parkı olarak koruma altına alındı. Girişimler ile bu doğrultuda Gerciğin ve Yamaçtepe Mahallesi sınırlarında yer alan 2 bin 820 dekar ormanlık alan Alleben Tabiat Parkı ile İslahiye ilçesi Huzurlu Yaylasında yer alan 1 bin 520 dekarlık ormanlık alan ise Huzurlu Tabiat Parkı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının ortak çalışmaları ile tefrik alanı ilan edildi. Koruma çalışmaları ile kentin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu alanlarımıza olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi ve buraların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılması hedefleniyor.
Öte yandan daha önceden de Burç Tabiat Parkı bin 920 dekar, Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanı 273 bin 960 dekar alan koruma altına alınmış, son iki parkla ile şehirdeki yaklaşık 280 bin dekar alan doğa, korunarak, hizmete sunulmuş oldu.