Sönmezler, yaptığı yazılı açıklamada, kanalizasyonların sağlıklı bir şekilde arıtma tesislerine ulaşmasını istediklerini belirtti. Yağmur suyu konusunda yaşananan sıkıntıları ortadan kaldırmak çalıştıklarını ifade eden Sönmezler, şöyle devam etti:

"Şehir merkezindeki yağmur ve kanalizasyon hatlarını birbirinden ayıracağız. Yağmur suyuna ek şebekeler yapacağız. En önemli çalışmalarımızdan biri de yağmur sularını kanalizasyon kanallarından ayırmak olacak. Özellikle köprülü kavşaklarda yaşanılan sıkıntıları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çünkü yaz veya sonbaharda yağan yağmurlar büyük felakete dönüşüyor. Metre kareye düşen yağmur fazla olunca pek fazla yapacak bir şey olmuyor ama bu durumlarda hasarı enaz indirmek görevimiz. Özellikle mazgalların temizliğine büyük önem veriyoruz."

 - Mevsimsel sıcaklık barajlardaki su oranını düşürdü

Sönmezler, mevsimsel sıcaklıklığın Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranı düşürdüğünü ancak içme suyu konusunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını vurguladı.

Sönmezler, eylül ila kasım arasında yağacak yağmur ve karın barajlardaki doluluk oranının artacağını savundu. Gaziantep'e içme suyunun çok yüksek maliyetle geldiğine işaret eden Sönmezler, şunları kaydetti:

"Pompaj durumu içme suyumuzda çok fazla kullanılıyor, bundan dolayı su maliyeti yüksek oluyor. Düzbağ baraj projemiz tamamlandığı zaman suyu daha ucuz fiyata getirmiş olacağız ve bu da su fiyatlarını aşağıya çekecektir."