9 yaşındaki Mehmet Erdem Çiftçi 4 yaşından bu yana mavi kapak toplayarak hem doğayı korumaya hem de engelli insanlara el uzatmaya çalışıyor.
GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’u makamında ziyaret ederek mavi kapak toplama alışkanlığı hakkında bilgi veren minik Erdem, Nüket Ersoy’un da takdirini topladı. GKV Özel İlkokulu 3.sınıf öğrencisi olan Mehmet Erdem Çiftçi sınıfındaki bütün arkadaşlarının kapak toplamasını isterken oturduğu mahalle sakinleri de adeta minik Erdem için seferber oluyor. Erdem toplanan kapakları Şahinbey Belediyesine vererek oradan aldığı tekerlekli sandalyeyi de bir ihtiyaç sahibine verip aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma anlamında da kendince küçük ama insanlık için büyük adımlar atıyor. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’u annesi Dilek Sazlık Çiftçi ile birlikte makamında ziyaret ederek yürüttüğü kapak toplama çalışmalarıyla ilgili bililer veren küçük Erdem Ersoy’un da ilgisini çekti. Minik Erdem’i kutlayan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy , “Eğitim kurumlarının doğaya ve çevreye karşı duyarlı olmayı öğrencilere kavratarak geleceğe yönelik projelerle destek olmaları onlarda bu durumu en önemli kazanım haline getirmektedir. Öğrencimiz Erdem’i yürekten kutluyorum. Ben de bundan sonra Erdem’e destek olmak için ona kapak toplama kampanyasında destek olacağım” dedi.
Mavi kapak toplamaya okul öncesi dönemde başladı
Mavi kapak toplamaya GKV Özel Anaokulunda başladığını, o dönemde yürütülen bir projenin kendisini derinden etkilediğini ve çevrenin temiz tutulması, doğanın korunması için var gücüyle çalışma yönünde kendi kendine karar aldığını ifade eden Mehmet Erdem Çiftçi bu çabasıyla herkese örnek olmayı da sürdürüyor.
Sınıf arkadaşlarıyla birlikte bu tür projelere destek veren Çiftçi’nin sınıf öğretmeni Selver Karadağ, ”Erdem’in çevre dostu bir insan olduğunu ve çevreye karşı duyarlılığının bir çok insana örnek oluşturduğunu ve öğrencisiyle haklı olarak gurur duyduğunu” ifadelerini kullandı.
Doğa dostu projeler öğrencileri etkiliyor
Çocuklarının doğa dostu ve çevreci yetişmesinde GKV Özel Okullarının önemli yer tuttuğunu ifade eden anne Dilek Sazlık Çiftçi’de yaptığı değerlendirmede, “Anaokulundan itibaren son altı yıldır oğlumuz doğaya zarar verdiği için mavi kapakları toplayarak biriktiriyor. Evimizin neredeyse her köşesi bu kapaklarla dolu. Biriken kapakların bir engelliye tekerlekli sandalye olmasını sağlıyor. Elbette oğlumuzun bu hassasiyetinde geçmiş yıllarda GKV’de düzenlenen çevreci bir projenin etkisi oldu. Ama o bu kazanımını sürdürmeye devam ediyor. Bizlerde aile bireyleri olarak, anne ve babası, kardeşi ve diğer akrabaları onun bu dileğini gerçekleştirmesi için kapak toplamasına yardımcı oluyoruz. İnşallah iyi bir doğa dostu, iyi bir çevreci ve başarılı bir doktor olarak ülkemize, milletimize hizmet verecektir. Bugün Nüket Ersoy’u makamında ziyaret ederek kendisine eğitime sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ettik. Eğitim gönüllüsü insanların çocuklarımızın geleceğine doğru yön verişini yaşayarak görüyoruz” diye konuştu.