’’İki Mustafa Kemal Vardır’’ oratoryosunu sahneye taşıyan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerinin performansı ayakta alkışlanırken Zeybeklerin gösterileri ve canlı performans Atatürk’ün sevdiği Rumeli Türküleri izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yılında, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen anma törenleri arasında bir birinden farklı etkinlikler dikkat çekti. GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Fen ve Anadolu Liseleriyle Cemil Alevli Kolejinde düzenlenen anma törenlerinin yanı sıra GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde genel bir anma töreni de gerçekleştirildi.
Anma etkinlikleri hakkında değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş ,”Türk ulusunu egemenliğine kavuşturan, demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştırıp modern dünyada hak ettiği yere çıkaran Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, önce saat 09.05’te kendi birimlerindeki okul bahçesinde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan günün anlam ve önemini belirtilen konuşmadan sonra, tören okunan şiirlerle son buldu. Saat 10.00’da Ortaokul Konferans Salonunda GKV Özel Ortaokul öğrencilerimizin hazırladıkları “İki Mustafa Kemal Vardır” adlı oratoryo sahnelendi. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu başkanımız Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’un yanı sıra Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin de izlediği program takdirle karşılandı. Öğrencilerimiz oratoryoda dehasıyla tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü başarıyla canlandırdılar. 1981 yılının Unesco tarafından Atatürk Yılı olarak kabul edilmesinin öyküsü izleyenleri derinden etkiledi. Zeybeklerin, GKV çok sesli korosunun şarkılarının, şiir ve videoların yer aldığı program ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından beğeniyle izlendi” şeklinde konuştu.
Ateş, canlı performans etkinlikler hakkında da bilgiler vererek “Canlı olarak sunulan Rumeli Türküleri izleyenlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Program sonunda öğrencilerin, hazırlanan Atatürk köşesine bıraktıkları karanfillerle program son buldu. 10 Kasım’ın anlam ve hüznüne yakışan törenin bitiminde, GKV’liler Ulu Önder Atatürk’e duydukları hayranlık ve özlemi paylaştı. Atatürk konulu etkinliklerimiz ve çalışmalarımız Kasım ayı boyunca devam edecektir” diye konuştu.
Anma etkinliklerinde görev alan öğrenci ve öğretmenleri kutlayan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.