Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi, Kosova Türk Öğretmenler Derneği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı desteği ile ortak bir projeye başlattı.
Ortak olarak başlatılan projede “Türk Öğretmenlerin Erken Çocukluk Dönemi Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi” kapsamında çalışmalar yapılacak. Proje kapsamında HKÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Nilüfer Darıca, Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın, Yrd. Doç. Dr. Şermin Metin, Yrd. Doç.Dr. Hasan Eşici, Öğr.Gör. Begümhan Turhan ve Arş.Gör. Şule Kavak Kosova’dan oluşan ekip çalışmalara başladı. HKÜ Eğitim Fakültesi ekibi, “21. Yüzyıl Becerileri ve Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi”ne yönelik beş günlük bir eğitim çalışmasını tamamladı. Proje bir tanıtımı ve açılışı, yapılan programla gerçekleştirildi. Projenin açılışına Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcı Sadık İdrizi, Türkiye Prizren Başkonsolosu Selen Ecvit, Yunus Emre Enstitüsü Kosova temsilcisi Mehmet Ülker, Prizren Beledeyesi Eğitim bürokratları, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan, öğretmenler ve diğer ilgililer katıldı.
Öte yandan proje çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimin kapsamını, Kosova genelinde Türkçe eğitim yapan, okullarda çalışan toplam 80 okul öncesi ve sınıf öğretmenine mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamalı çalışmalar oluşturuyor.