Görevine yeni atanan Kelderhuis'e hayırlı olsun dileklerini ileten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ve Hollanda'nın dış ticaret rakamları, şehrin ekonomik gelişimi ve sektörleri hakkında konuklarına bilgi verdi.

Kentten Hollanda'ya ihracatın yıllara göre inişli çıkışlı seyir izlediğini belirten Konukoğlu, 2013 yılı sonunda bu ülkeye 80,3 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını, bu yılın ocak-eylül döneminde ise geçen yıla göre ihracatlarının yüzde 22 artışla 69 milyon dolara çıktığını anlattı.

Konukoğlu, Hollanda'ya daha çok plastik ve mamulleri, makine halısı, dokunmamış kumaş, bitkisel yağ, ağaç ve orman ürünleri, metal ürünleri sattıklarını söyledi.

Yatırım için her türlü altyapı imkanını sunduklarını ifade eden Konukoğlu, Türkiye'nin en önemli ticaret ve ekonomi merkezlerinden Gaziantep'in 2023'te 30 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini anımsattı.

Kelderhuis de Hollandalı firmaların daha çok AB ülkelerine yöneldiğini ama gelecek açısından global düşünerek, başka ülkelere yatırım yapmalarının faydalı olacağını empoze etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kelderhuis, Türkiye ile ülkesi arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli potansiyel bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konukoğlu, ziyaretin anısına Kelderhuis'a yöresel hediyeler takdim etti.