Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ajans yetkilileri, başkan Fatma Şahin'i ziyaret etti. Şahin, açıklamada, kentin son yıllarda yoğun göç aldığını, bu nedenle de altyapıda ihtiyaçların arttığını belirtti.

Gaziantep'in özellikle bölgede yaşanan savaş ve kaostan en fazla etkilenen şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Bir taraftan yoğun göç alırken, diğer taraftan nüfus açısından Türkiye'de en hızlı büyüyen kentlerden biriyiz. Gerek dışarıdan gerekse içeriden aldığımız göç, yerel yönetimlere ciddi maliyet getiriyor. Gaziantep'te yaşayan Suriyelilerin sayısı yaklaşık 300 bin oldu. Kayıtlar halen devam ediyor. Suriyelilere geldikleri ilk günden beri yardım yapılıyor. Bu sürecin en büyük yükünü belediyelerin çekiyor. Şehirlerimizde bulunan hastaneleri de Suriyelilerin kullanımına sunduk.

Öte yandan kentte yaklaşık 80 bin çocuk eğitim görmek için hizmet bekliyor. Geçen yıl 18 bin çocuğun eğitim alması için ilçe belediyeleriyle gerekli şartları sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık sorunları da en önemli sıkıntılarımızın başında geliyor. Süreci yönetebilmemiz için ciddi mali kaynak üretmemiz ve şehirdeki sorunları ortadan kaldırmamız lazım."

JICA Ortadoğu ve Avrupa Departmanı Direktörü Uchida Kumiko da Gaziantep'teki durumu rapor halinde Japon hükümetine sunacaklarını belirtti.

Mümkün olduğunca belediyeye destek vermek istediklerini ifade eden Kumiko, "Umut ederim ki yapacağımız görüşmeler önemli sonuçlar doğurur ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine gerekli kredi desteğini sağlarız" ifadesini kullandı.