Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 3 ay önce göz şişmesi ve mide bulantısı şikayetiyle doktora başvuran Kahramanmaraşlı Satılmış'a böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Diyalize girmeye başlayan Satılmış, yaptığı araştırma ve öneri sonucunda Gaziantep'teki özel hastanenin organ nakil merkezine başvurdu.

Anne ve babasının kendisine böbreğini vermek istemesi üzerine yapılan tetkiklerde iki donörün de doku uyumu eşit olunca, anne Semiha Satılmış'ın (44) böbreği başarılı operasyonla oğluna nakledildi.

Sağlığına kavuşan Satılmış, açıklamada, babası çalıştığı için annesinin böbreğini verdiğini belirtti.

Hem kendisinin hem de annesinin sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Satılmış, "Çok şanslıyım ki nakil işlemi kısa bir sürede gerçekleşti. Organ bağışıyla yeniden hayat bulan biri olarak ben de organ bağışında bulunmak istiyorum. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anne Satılmış da oğlunun böbrek nakline ihtiyacı olduğunu öğrenince biran olsun düşünmeden böbreğimi vermek istediğini belirtti.

Nakilden sonra oğlunun sağlığına kavuştuğunu, kendisinin de iyi olduğunu vurgulayan Satılmış, organ bağışı çağrısında bulundu.

Hastanenin organ nakli merkezi sorumlu hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise doktorların, teknolojinin, fiziki altyapı ve yetişmiş sağlık personelinin desteğiyle hastalara umut olduğunu ifade etti.

Doktorlar kadar organ bağışçılarının da hastalara umut olduğunu belirten Yüzbaşıoğlu, bağışçılar, doğru sağlık kuruluşu ve organ bekleyen hastaların birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini kaydetti.