Şahinbey Belediyespor forması giyen ampute futbolcu Fatih Karakuş  Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nda ve ampute atlet Barış Telli ise Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanmak istiyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol takımı Meksika'da yapılacak olan Dünya ve İngiltere'de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için milli takıma iki sporcu birden gönderiyor. 

Milli takım kalecisi olarak, Meksika'da yapılacak olan Ampute Futbol Dünya Şampiyonası hazırlık kampı için Bolu Abant'a gidecek olan Şahinbey Gençlik spor Kulübü Ampute Futbol Takımı kalecisi Fatih Karakuş ve Atletizm Avrupa Şampiyonası için İngiltere'ye gidecek olan Barış Telli Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Ampute Futbol Dünya Şampiyonası için 12-14 Ağustos tarihleri arası milli takım hazırlık kampına Kaleci Fatih Karakuş katılırken, 14-24 Ağustos tarihleri arasında İngiltere'de yapılacak olan Atletizm Avrupa Şampiyonasına Barış Telli katılacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Cuma Güzel, Fatih Karakuş ve Barış Telli'nin organizasyonlarda başarılı olacaklarına inandığını belirterek, sporcuların kenti en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı.

Kaleci Fatih Karakuş ise milli takım hazırlık kampına çağrılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "2008 yılından bu yana her yıl milli takıma kalecilik yapıyorum. Bu yılda yeniden davet edildiğim için çok mutluyum. Şahinbey Ampute Futbol Takımı adına Milli Takımda Türkiye'yi temsil etmek beni çok gururlandırıyor" ifadelerine yer verdi.

Barış Telli de, İngiltere'ye Türkiye'yi ve Şahinbey'i en iyi şekilde temsil etmek istediğini ve Türkiye'ye madalyayla dönmek istediğini kaydetti.