Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, İbrahimşehir Mahallesinde kuruldu. 62 bin metrekare alan üzerine kurulan 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı ile yaklaşık 6 bin fidan daha toprakla buluşturuldu.
Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakma amacıyla çalışan Şehitkamil Belediyesi, 2010 yılında hayata geçirdiği ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında 2016 yılının Mart ayına kadar 12. etabı tamamlanarak yaklaşık 743 bin 480 metrekare alan üzerine toplam 96 bin 109 adet fidanın toprağa dikimi gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediyesi, yılda 2 defa düzenlediği ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı’nı İbrahimşehir Mahallesinde kurdu. Yaklaşık 62 bin metrekare alan üzerine kurulan 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı fidan dikimi için tören düzenlendi. İlçedeki yeşil mirası her geçen gün biraz daha arttıran Şehitkamil Belediyesi, yaklaşık 6 bin fidanı daha toprakla buluşturdu. Törene Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş, öğrenci ve çocuk katıldı.
‘‘Son gününe kadar bu hizmeti devam ettireceğiz’’
Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu kaydetti. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını görev sürelerinin son gününe kadar sürdüreceklerini vurgulayan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren çok önemli bulduğumuz hizmetlerden biri olan ‘Bi Dünya Yeşil’ projesinin bugün 13.’sünü gerçekleştiriyoruz. ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında görev süremizin son gününe kadar bu hizmeti devam ettireceğiz. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu ağaç dikim organizasyonunda geçen sene şehrin batı tarafındaki Bayatlı Mahallesi’nde ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu sene İbrahimşehir Mahallesindeyiz. Gönül ister ki daha geniş alanlarda bu tür çalışmaları yapalım. Bu sene ağaçlandırma yapacağımız alan yaklaşık 62 bin metrekarelik bir alan. Bu konuda öncelikle Hazine ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne yürekten teşekkür ediyorum. Onların sağladıkları destek sayesinde bizim de ekip arkadaşlarımızla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Tabi yalnızca fidanı dikip peşini bırakmıyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak şu ana kadar yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında dikimleri gerçekleştirdikten sonra fidanlara en az 2 sene boyunca su vermeye devam ediyoruz. Fidanların etrafını çitle çeviriyoruz. Diktiğimiz fidanların doğal şartlarda büyümesine her türlü katkıyı sağlıyoruz. Küçük yaşta ağaç sevgisini almaları, daha sonra da o dikmiş oldukları fidanlara bakmalarını sağlamak adına bu tür organizasyonlara özellikle öğrencilerimizin, çocuklarımızın katılmasını istiyoruz. Eğer çocuklarımız hazır yeşil alan bulursa yapılan çalışmaların değerini bilmezler. Çocuklarımızın fidanların dikiminde, bakımında emekleri olursa fidanlara daha fazla sahip çıkacaklardır. Bu iş bir ekip işidir. Şehitkamil Belediyesinin tüm ekibine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘‘Fidan dikiminin devamı gelecek’’
Törende söz alan İbrahimşehir Mahalle Muhtarı Adnan Özaslan, Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi. Mahallede kurulan ormanla gelecek nesillere önemli bir miras oluşturduklarını dile getiren Muhtar Özaslan, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na 13. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı’nı İbrahimşehir Mahallesi’nde yapmasından dolayı kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim. İnşallah bu fidan dikiminin devamı gelecek. Biz de her zaman Başkanımızın yanında ve destekçisi olacağız” dedi.