Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Köprübatı Karakolu'nda düzenlenen bayramlaşma töreni 1. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Soysal'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Soysal, tek tek tokalaşarak bayramlaştığı askerlere şeker ikram etti. Soysal, askerlere hitaben yaptığı konuşmada, bayramın önemine işaret ederek, askerlerden ailelerini aramalarını ve selamlarını iletmelerini istedi.

Kurban kesiminin yapıldığı bayramlaşma sırasında askerler, hep bir ağızdan "Allahım Türk ordusunu kazalara, belalara ve musibetlere karşı muhafaza eyle. Kestiğimiz kurbanı kabul eyle" diye dua etti.

Soysal, bayramlaşmanın ardından askeri personelle yemek yedi.

- Suruç'ta bayramlaşma

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki 3. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Alper Örün de sınırda görev yapan askerlerle bayramlaştı.

Örün, sınırdaki Esentepe Hudut Karakolu'nda vatani görevlerini yapan askerlerin bayramlarını tebrik etti.

Sınır güveliğini kontrol eden ve nöbet tutan askerleri de ziyaret ederek bayramlarını kutlayan Örün, daha sonra kurban kesimine ve duaya katıldı.

Sınırda nöbet tutan askerlerden Azmi Tosun'un babası Mehmet Tosun'u cep telefonuyla arayan Örün, ailenin bayramını kutlayarak, "Oğlunuz bize emanet. Onlar sayesinde Türk milleti güveli şekilde bayram kutluyor" dedi.

Daha sonra Örün'ün telefonu verdiği Azmi Tosun, babasıyla bayramlaştı.