Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 18 Temmuz-3 Ağustos arasında “Tanıtım ve Tercih Günleri” düzenleyerek, öğrencilere doğru meslek seçimi ve kariyerleri için hizmet vereceğini bildirdi.
YGS ve LYS sona erdikten sonra öğrenciler büyük bir heyecanla sınav sonuçlarını beklemeye ve hedefindeki mesleği seçebilmek için gün saymaya başladı. Öğrencilerin tercihleri için birçok kurum çeşitli destek sağlamaya hazırlanırken,
18 Temmuz - 3 Ağustos arası yapılacak olan “HKÜ Tercih ve Tanıtım Günleri” HKÜ Kampüsü içinde rektörlük binası yanı, yeni idari bina girişinde, her bölümün akademisyen kadrosu tarafından, veli ve öğrencilere bölümler hakkında detaylı bilgiler vererek hizmet edeceği belirtildi.
Uzman tercih danışmanlarının da tercih ve tanıtım günlerinde, doğru meslek seçimi ve tercihlerde öğrencilere destek olacağı açıklandı. Öğrencilerin, iyi bir geleceğe ve hedefindeki mesleğe ulaşabilmesi için uzman tercih danışmanlarıyla görüşmeden, son kararlarını vermemeleri, HKÜ’lü yetkililer tarafından önerildi.
Bu yıl bir ilke daha başlayacak olan HKÜ, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi içerindeki cep sinemasında, her bölümün farklı gün ve saatlerde uzman akademisyenlerce tanıtılacağı, böylece de öğrenciler hedeflerindeki bölümü daha iyi tanıyarak, merak ettikleri tüm soruları kolayca danışabilme imkanına sahip olacağı söylendi.
HKÜ Tercih ve Tanıtım Günleri, HKÜ Kampüsün yanında, Gaziantep’in çeşitli noktalarında ve birçok şehrin belirli yerlerinde uzman ekiplerce yapılacağı açıklandı. Ayrıca HKÜ Kampüsüne ulaşmak için belirli güzergahlardan, belirli saatlerde, hergün servislerin de ücretsiz olarak hizmet vereceği açıklandı.