Yavuzeli İlçesinde darbe teşebbüsüne karşı tepki yürüyüşü öncesi Yavuzeli Belediye Başkanlığı binası önünde toplanması için anons yapıldı. Ardında Ak parti Yavuzeli ilçe Başkanlığı önünde Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Bağcı, İlçe yönetimi, ilçe ve köylerden gelen çok sayıda vatandaş Belediye önündeki meydana akın etti.
İlçe ve köylerden gelen vatandaşlar toplanmaya başlarken camide ezan ve sala sesleri yükselirken camideki merkezi sisteminden konuşma yapan Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, vatandaşlara yaptığı anons ile ilçe merkezine gelerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Belediye binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş meydandan başlayarak, ‘‘Tek bir, dik dur eğilme, ya Allah Bismillah Alla hu Ekber’’ diye slogan attı.
Tekrar Belediye önüne gelerek konuşma yapan Belediye Başkanı Sakaroğlu, ‘‘Bu anlamlı yürüyüşümüzde bizim Ülkemizin büyümesini istemeyenlere ve egemen güçlere karşı bir mesaj olmuştur. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu halk, tarihi boyunca hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Bu halk bundan sonramı boyun eğecek. Bu halk her zaman mazlumun yanında, haklının yanında, kendi seçtiklerinin yanındadır. Şuan bu ülkenin vatanseverleri bu ülkeye gerekenlerini yapmış ve hala yapmaya devam ediyor. Şuanda Türkiye’de bu millete karşı yapılan darbe girişimi yüzde 99 önlenmiştir ve buna kalkışanlar sizlerin gücüyle Adaletin karşısında da en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Şimdi sizlerle telefonla bağlanan Ak parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın konuşmasını dinleteceğim’’dedi.
Telefonla vatandaşlara seslenen Ak parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise’’Türkiye’nin gelişmesini büyümesini istemeyen bir grup çapulcu FETÖ terör örgütüne bağlı Fetullahçı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimi şuana kadar başarılı olmadı. Genel Kurmay Başkanı da ellerinden kurtarıldı. Şuanda Genel Kurmay Başkanımız Türk Silahlı Kuvvetlerinin başına geçmiş durumda. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile sokakları doldurdunuz. Bütün Türkiye 79 milyon insan sokaklara indi ve darbecilerin tankları vatandaşlar tarafından hepsi tek tek ele geçirildi. Şuanda tek tek tutuklanıyor ve gözaltına alınıyor’’ diye konuştu.