Yeni Adım Derneği Halep’ten İdlib kırsalına gelen ihtiyaç sahiplerine soba, kömür, un ve gıda dağıttı devam ediyor.
Suriye savaşı başladıktan sonra özellikle babalarını kaybetmiş çocuklara yönelik barınma ve eğitim çalışmalar yapan Yeni Adım Derneği Başkanı Feyzullah Kıyak, Suriyelilere dağıtılan soba ve kömür ’ün yanında Arapça hazırlanmış kömür sobasını kullanma kılavuzu da dağıttıklarını söyledi. İdlib’te bulunan çadır kentlerde yardım çalışmaları yapan Yeni Adım Derneği Suriye Koordinatörü Sadık Subaşı ise, hayırsever insanların buradaki mazlumları unutmamalarını ve onlara el atmalarını istedi.
“Suriye de çocuklara kardeşlik okulları açtık”
Kıyak 5 senedir hem Halep merkezinde hem de İdlib kırsalında savaştan dolayı eğitimlerini yarıda bırakan çocuklara eğitimlerini tamamlamaları için “Kardeşlik Okulları” adı altında okullar açtıkların ve farklı bölgelerde yeni okullar açmaya devam ettiklerini söyledi. Gaziantep’te de Suriye savaşında babalarını kaybetmiş yetimlere “yetim misafirhanesi” açtıklarını ve burada yaklaşık 300 yetim çocuğa baktıklarını dile getiren Kıyak, ayrıca Gaziantep’te farklı mahallerde kendi imkanlarıyla yaşayan yetimlere aylık gıda yardımının yansıra kırtasiye ve ısınma desteği de verdiklerini söyledi.
“Hayırseverler malzumları unutmasınlar”
Yardım çalışmaları hakkında bilgiler veren Yeni Adım Derneği Suriye Koordinatörü Sadık Subaşı ise “Şu anda daha önce Halep’te muhasara altında bulunan yaklaşık 45 bin kişi İdlib kırsalında bulunuyor. Bizler öncelikle bu insanla bu soğuk kış gününde acilen soba ve kömür yardımı yapıyoruz. Yeni Adım Derneği olarak 5 senedir Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğumu yardım çalışmalarımız devam ediyor. Burada çadırlarda kalan insanlar mağdur durumdalar her şeye ihtiyaçları var. Hayırsever insanları buraya yardım için el atmaya davet ediyoruz” diye konuştu.