Vali Ali Yerlikaya, Elbeyliler Derneği Gaziantep ve Beğdili Oğuz Boyları Federasyonunca bir otelde düzenlenen kurultayda, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

İnsanın hangi zaman diliminde, hangi ırk ve milletten doğacağını belirleyemediğini ifade eden Yerlikaya, "Bunu ancak Rabbimiz belirler. Elimizde olmayan seçeneklerden dolayı rekabete girmek ya da başkalarına üstünlük sağlamaya çalışmak doğru değil. İnsanları Allah için sevmeliyiz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir" dedi.

- "Bir şey olsa, bizden daha fazla canı acıyan olmaz" 

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu da ülkenin birlik ve beraberlikle daha güçlü olacağını söyledi.

Geçmişte daha sıkı bağların bulunduğunu dile getiren Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"Öyle sokaklarda büyüdük ki karşı komşumuz Kürt, sağımızdaki Alevi, solumuzdaki de Ermeni idi. Hatta Ermeniler, Osmanlı zamanında o kadar iç içe geçmişti ki 'sadık millet' diye unvan aldılar. Biz o komşularımızla bir mahalle bilinci oluşturuyorduk. Annemiz, babamız evde yoksa gönül rahatlığıyla komşumuza giderdik. Ancak her zaman Türk devletinin çökmesini, tarihten yok olmasını isteyen bazı devletler var. Maalesef bunlar hiç uyumuyor, hep plan yapıyor. 150 yıl sonrasının planlarını yapıyorlar. Bugün bizim başımıza gelen bunlar."

Türkiye için her türlü göreve hazır olduklarına işaret eden Tatlıoğlu, "Bu ülke hepimizin. Biz birbirimizi daha çok sevdiğimiz sürece dünyanın hiçbir topu, tüfeği, uçağı bize etki edemez. Çünkü birlik beraberlik hepsinin üzerindedir. Bir şey olsa, bizden daha fazla canı acıyan olmaz" ifadelerini kullandı.

- "Kimse yoksa, biz varız"

Oğuz Boyları Elbeyliler Federasyonu Başkanı Mehmet Ceylan ise Türk milletinin zor günlerdeki birlik ve beraberliğini göstermesi açısından toplantıyı önemsediğini söyledi.

Ceylan, "Milletin ana mayasını oluşturan Yörük ve Türkmen topluluğu, bu ülkenin yüzde 60'ını teşkil etmektedir. Hiç kimse yoksa, biz varız. Biz bu ülkede büyük güce ve imana sahibiz" dedi. 

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmed Tuma, Suriye ile Türkiye arasında binlerce yıldır dostluk olduğunu ancak Beşşar Esed'in bunu engellemeye çalıştığını belirtti. 

Kurultaya, 52 ilden gelen Yörük Türkmenleri katıldı. Etkinlikte, Vali Yerlikaya ile diğer katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.