GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te düzenlenen GAPTARIM ve GAPFOOD fuarları kapsamında "1. Kuzu ve Oğlak Güzellik Yarışması" yapıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) gerçekleştirilen "6. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı" (GAPTARIM) ve "11. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı" (GAPFOOD) etkinlikleri kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nce düzenlenen yarışmaya 23 üretici katıldı.

Yarışma sonucunda oğlak kategorisinde Galip Dilatmaz, Azize Kök ve Hüseyin Ünal ile kuzu kategorisinde Halil Buçaklar, Ramazan Aydın ve Ramazan Özdemir dereceye girdi.

Dereceye giren üreticiler, sağım makinesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haydar Demirezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilkini düzenledikleri yarışmaya gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti.

Yarışmayı bundan sonra her yıl düzenleyerek gelenekselleştirmek istediklerini kaydeden Demirezer, "Yarışmayla üreticilerimizi teşvik etmek istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Gaziantep başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Mersin, Rize, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat ve Yozgat illerinden 130 firmanın stant açtığı fuar yarın da gezilebilecek.