MALATYA (AA) - Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, 2007 yılında kayıt yaptırıp 2014 yılına kadar kayıtlarını kesintisiz olarak yenileten hacı adaylarına kesin kayıt hakkı verileceğini belirtti. 

Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılında hac için yeni kayıt alınmayacağını kaydetti. 2007 yılında kayıt yaptırıp 2014 yılına kadar kayıtlarını kesintisiz olarak yenileten hacı adaylarına kesin kayıt hakkı verileceğini ifade eden Çimen, daha önceki yıllarda kayıtlı olan hacı adaylarının kayıtlarının otomatik olarak yenileceğini belirtti. Çimen, hacı adaylarından hac konaklama türü tercihi ve adres değişikliği yapmak isteyenlerin 16-20 Şubat arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabileceklerini ifade etti. 

Hac kurasının 12 Mart Perşembe günü bilgisayar ortamında çekileceğini bildiren Çimen, hac kesin kayıtlarının ise 16-27 Mart arasında İl Müftülüğünde yapılacağını kaydetti. Çimen, hacı adaylarının kura sonuçlarını 12 Mart saat 21.00'de Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesiyle il ve ilçe müftülüklerinin hac bürolarından öğrenebileceklerini bildirdi.