Her yıl binlerce kadını sinemayla ve tiyatroyla buluşturan Altındağ Belediyesi, 2017 yılında 10 bin Altındağlı kadını sinemada Türk filmleri ile buluşturdu. 2017 yılında 24 kadın eğitim ve kültür merkezinde her ay düzenli olarak 35 Altındağlı kadın farklı bir sinema filmi izledi.

Altındağ Belediyesi Karapürçek 1, Mevlana, Örnek ve Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri, sinemanın tadını çıkardı. Son günlerin en gözde filmi Ayla’yı izleyen 200 kadın arasında sinemaya ilk kez gidenler de vardı. Sinemanın bir salonunu tamamen dolduran Altındağlı kadınlar, filmin bazı sahnelerinde duygusal anlar yaşadı.

Örnek Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Mahinur Ekinci, Altındağlı kadınlar olarak kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyledi. Türkiye’de çok sayıda kadının sinemaya dahi gidemediğine dikkat çeken Ekinci, kendisinin de ilk kez sinemada film izlediğini aktardı. Ekinci, kısa süre önce bir rahatsızlık geçirdiğini dile getirerek, “Ben hastalığımı kültür merkezinde unutuyorum. Burada bir kursa giderek, bir etkinliğe katılarak, bir arkadaşımla sohbet ederek kafamı rahatlatıyorum. Daha sosyal bir hale gelmemizde kültür merkezlerinin faydası çok” dedi.

Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Sabiha Tunç ise kültür merkezlerinin önemi üzerinde durdu. Düzenlenen bu tür etkinliklerle arkadaşlık bağlarının güçlendiğini ifade eden Tunç, kültür merkezleri sayesinde hayata daha farklı bir pencereden baktıklarını belirtti. Tunç, Altındağlı kadınlara çağrıda da bulundu. Kadınların televizyon karşısında boş boş oturmamalarını isteyen Sabiha Tunç, bu merkezlerde bir meslek öğrenilebileceğini, el becerilerinin geliştirilebileceğini ve bilgi sahibi olunabileceğini vurguladı.