Bursa Büyükşehir Belediyesi, Paşa Konağı ve Yalı Konak’ın ardından Gemlik merkezde harabe haldeki yaklaşık 500 yıllık Balık Pazarı Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak amacıyla restorasyon çalışmaları başlattı.

Daha önce Gemlik ilçe merkezindeki tarihi Paşa Konağı’nı restore eden sosyal ve kültürel yaşamını kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Yalı Konak’taki restorasyon çalışmalarında da sona yaklaştı. Şimdi de yine yaklaşık 500 yıllık bir tarihi bulunan harabe haldeki Balık Pazarı Hamamı’nı ayağa kaldırmak için çalışmaları başlattı. Satın alma yoluyla Büyükşehir uhdesine geçen tarihi yapıda restorasyon çalışmaları ilk harç koyma töreni ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 10 ilçede sadece 1,5 yıl içinde 450 tarihi eser projesi hazırladıklarını söyledi. Altepe, “Balık Pazarı Hamamı ile Gemlik merkezindeki tarihi yapıları da tamamlıyoruz. Sıra Umurbey, Kumla, Kurşunlu gibi beldelerimize geliyor. Buralarda da ne kadar hamam, tarihi cami, mescit, değirmen varsa hepsini ayağa kaldırıp, yaşanan mekanlar haline getireceğiz. Balık Pazarı Hamamı da restorasyonun ardından sosyal kültürel yaşamına kazandırılacak. Bölge halkının en önemli talebi, Aşevi idi. Burası aşevi olarak da hizmet verecek.” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla ilçenin marka değerinin her geçen gün arttığını söyledi. Sosyal tesislerden altyapıya, tarihi mirastan spora kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi’nden önemli yatırımlar aldıklarını dile getirdi.