KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamithan Camisi'nde, Onikişubat Belediyesi tarafından Ramazan iftarları kapsamında "Gönül sofrası" kuruldu.

Giydikleri yöresel kıyafetlerle "gönül soframıza hoş geldiniz" diyerek vatandaşları karşılayan görevliler yemekleri masalara ulaştırdı. Türk tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı iftarda Osmanlı şerbetleri dağıtıldı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, iftarda yaptığı konuşmada, bir ramazan ayında daha beraber olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu birlik ve beraberliğin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini dileyen Mahçiçek, "İnşallah önümüzdeki yıllarda da çocuklarımızla beraber, aile fertlerimizle beraber sıhhat ve afiyet üzere bir araya gelip buluşmayı temenni ediyorum." dedi.

Mahçiçek, İslam'ın ve ramazanın yüceliğinin, zengin, fakir ayırmaksızın insanları bir gönül sofrası etrafında topladığına dikkati çekti.

Mahçiçek, "Ramazanın bereketiyle ekmeğimizi ve soframızı paylaşmak için buradayız. Bu güzellik ve birliktelikler Allah'a şükür bu güzel ülkenin güzel insanlarına mahsus. Bu birliğimizin ve manevi hayatımızın devam ettiği sürece de bu ülkeye, bu memlekete Allah'ın yardımıyla kimse zarar veremeyecek. Kimse inşallah kötülük yapamayacak." diye konuştu.

Bu arada Belediye Başkanı Mahçiçek, iftar organizasyonuna katkılarından dolayı iş adamları Erdal Kambur ile Durmuş Karcıoğlu'na plaket takdim etti.