Vali Mahmut Demirtaş, şehit aileleri, gaziler, engelliler ve yaşlıların, özel halk otobüslerindeki sorunlarının çözüleceğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş, ücretsiz ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal ve Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer'i makamında kabul etti.

Özel halk otobüsleriyle ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler olduğunu belirten Demirtaş, şehit aileleri, gaziler, engelliler ve yaşlıların hak ettikleri ücretsiz ulaşımdan faydalanırken sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

Otobüs şoförlerine yönelik Adana Valiliği tarafından bir proje geliştirilmesi ve şoförlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şunları belirtti:

"Hangi görevi üstlenmiş olursak olalım, yaptığımız her işte vatandaşımızın memnuniyeti doğrultusunda çalışmamız gerekmektedir. Günlük yaşam içerisinde vatandaşa hizmet yolunda, her meslek grubunun önemli bir görevi var. Toplu taşıma esnafımız da vatandaşımıza hizmet noktasında önemli bir görevi yapmaktadır. Gerek otobüs şoförleri gerekse tüm vatandaşlarımızın şehit aileleri, gaziler, engelliler ve yaşlılarımıza daha saygılı ve hoşgörülü olması gerekmektedir. Kentimizde sorunsuz ve rahat bir toplu taşımacılığın olması, hem vatandaşlarımızın, hem de toplu taşıma esnafımızın mutlu olmasını sağlar. Şehit aileleri, gaziler, engelliler ve yaşlıların, özel halk otobüslerindeki sorunları çözülecek."