ADANA (AA) - Misafir kaldıkları evde çıkan yangında yaşamını yitiren 2 ve 4 yaşındaki kardeşlerin cenazeleri yakınlarına teslim edildi.

Merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde 3 gün önce iki katlı binanın üst katında çıkan yangında hayatını kaybeden Fatmanur (4) ve Selvi Kahriman'ın (2) cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemin ardından aileye verildi.

Cenazeler, toprağa verilmek üzere Mersin'e götürüldü.

Öte yandan, yangında yaralı kurtulan anne Yasemin Kahriman da (31) çocuklarının cenazesini almak için yakınlarıyla Adli Tıp Kurumu morguna geldi.

Görüntüsünün alınmasını istemeyen anne, gazetecilere, çocuklarıyla uyuduktan bir süre sonra yanık kokusu aldığını, uyandığında yorganın elektrikli sobadan tutuşması sonucu yangın çıktığını, ateşi söndürmek için mutfağa gidip su aldıktan sonra döndüğünde odayı alevler sardığından çocuklarını kurtaramadığını söyledi.

Bu arada anne Kahriman'ın, Adana Adliyesi'nde savcılığa ifade verdiği, ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.