ADANA (AA) - Adana'da, Suriyeli bir çocuğun babası tarafından sevk edildiği hastaneye kucağında götürülmesine ilişkin soruşturmada ortaya çıkarılan sahte hemşirenin, servislerde dolaştığı veya ameliyathaneye girdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden, Suriyeli 7 yaşındaki Emine El İlevi’nin babası tarafından sevk edildiği hastaneye kucağında götürülmesine ilişkin soruşturmada, bu kişilere eşlik eden K.H'nin hemşire olmadığının belirlenmesinin ardından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "sahte hemşire" K.H'nin Adana Devlet Hastanesine ilk kez yoğun bakımda yatarken vefat eden bir hastanın yakını olarak geldiği belirtildi.

Hastanede düzenli olarak refakatçi gibi bulunan K.H'nin bu süreçte kendisini farklı bir hastanenin hemşiresi olarak tanıttığı ve hastane personeliyle sosyal ilişki kurduğu ifade edildi.

K.H'nin hastanenin özellikli alanlara girişinin bulunmadığını aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hastanemizde bulunan özellikli birimlerde çalışan sağlık çalışanları ve stajyerler birbirlerini tanıyacak şekilde belirli sayıda bulunmakla beraber kendisini sahte sağlık çalışanı olarak tanıtan herhangi birisinin bu alanlara girişi mümkün olamaz ve ifşa olurlar. Yine özellikli birimlerimizin kapıları şifrelidir ve ancak tanıtım kartlarıyla giriş yapılabilir. Bu bağlamda, haberde bahsedildiği gibi K.H. isimli şahsın, servislerde dolaştığı veya ameliyathaneye girdiği yorumların gerçeklikle ilgisi yoktur. Yapılan soruşturma esnasında bu durum güvenlik kameraları tarafından da teyit edilmiştir. Süreçle ilgili Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

- Suriyeli Emine'nin dramı Türkiye'de son bulmuştu

Suriye'nin Halep kentinde, rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında oturdukları bina bombalanması sonucu yaralanan 7 yaşındaki Emine El İlevi'nin daha iyi imkanlarda tedavi olmasını isteyen baba, çocuğunu Adana Devlet Hastanesi'ne götürmüştü. Burada çocuk cerrahisi uzmanının bulunmaması nedeniyle kızını hastaneden çıkartan baba, Emine'yi yatak ve battaniyeye sarılı halde kucağına alarak, üzerinde sağlık personeli kıyafeti bulunan kişinin nezaretinde yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne taşımıştı. Bunun üzerine de soruşturma başlatılmıştı.