ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da 17 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Adıyaman Anadolu Engelliler Derneği tarafından gerçekleştirilen törende, 17 engelliye tekerlekli sandalye, 3 engelliye Walker (yürüteç) ve 7 görme engelliye baston dağıtıldı.

Törene katılan Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, tekerlekli sandalyeler sayesinde engellilerin daha rahat hareket edeceğini ve kendi ihtiyaçlarını daha kolay gidereceklerini söyledi.

Belediye olarak engellilerin hayatını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirten Kutlu, "Yeni yaptığımız bütün kaldırımlarda engelliler için izli yollar yapıyoruz. Ayrıca bedensel engellilerin binişini kolaylaştırmak için 3 tane rampalı otobüsün satın alım işlemleri bitti. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde faaliyete başlayacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Engellilerin yaşadığı olumsuzlukları onlara pozitif ayrımcılık yaparak ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Kutlu, her iki derneğin yöneticilerine teşekkür etti.

Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Güler ise 2011 yılında kurulan derneklerinin Türkiye'nin birçok noktasında toplam bin 300 tekerlekli ve 30 akülü sandalye dağıttığını kaydetti.

Adıyaman Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu da derneklerinin Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile "kardeş" dernek olduğunu söyledi.

Derneklerinin yaklaşık 220 üyesi bulunduğunu kaydeden Harputluoğlu, onlara yardımcı olmak için faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.