Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından darbe girişimini protesto etmek amacıyla başlatılan Demokrasi Nöbetlerinin 17’inci gününde devam ediyor. Ağrı Valiliği önünde devam eden demokrasi nöbetinde konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, “İman sahiplerini ne top, ne gülle, ne ölüm hiçbir şey korkutamayacaktır. Ölümden korkmayanlar zaferin sahipleridir. Bir canımız vardı vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, imanımıza ve kuranımıza helal hoş olsun” dedi.
FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Ağrı Valiliği önünde ellerinde bayraklarla demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak üzere toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetlerinin 17’inci gününde meydanları boş bırakmadı. Demokrasi nöbetlerinin 17’inci gününde de vatandaşlara hitap eden Ağrı Valisi Musa Işın, “İman sahiplerini ne top, ne gülle, ne ölüm hiçbir şey korkutamayacaktır. Ölümden korkmayanlar zaferin sahipleridir. Bir canımız vardı vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, imanımıza ve kuranımıza helal hoş olsun. Bu darbe girişiminde bulunanlar muvaffak olsalardı, namusumuz gidecekti, dinimiz gidecekti, memleketimiz gidecekti, vatanımız gidecekti, geleceğimiz gidecekti, iç savaş çıkacaktı ve Suriye gibi olacaktık. Amaçları buydu. Herkes hazırlığını yapmıştı. Bu millet bin yıldır İslamiyet hizmet ediyor Allah elbette ki bu bayrağı yere düşürmeyecektir. Allah Kur’an-ı Kerim’de diyor ki hile sahipleri, hilelerini kurarlar, Allah onların hilelerini bozar kendi tuzağını da kurar. Cenab-ı Hak bunları hilelerine düşürdü, kendi tuzağını kurdu ve bunlar Allah’ın tuzağına düştü. Allah onları kahrı perişan etsin” dedi.
FETÖ’nün dinsiz ve imansız insanlardan oluştuğunu ifade eden Vali Işın, “Bu Amerika’daki hain Türkiye’ye getirilmeli boynuna bir tasma takılmalı, Türkiye’nin ve Ağrının sokaklarında dolaştırılmalı ve herkes onun iğrenç yüzüne tükürmelidir. Bu aziz mübarek vatana ihanetin bedeli çok ağır olmalı. Bir polisi görevden uzaklaştırmışlar 3 ay sonra gelmiş, demiş ki beni iade edin yoksa intihar edeceğim. Niye demişler? Çünkü beni evlendirenler karıma ’bu adamı terk et seni başka bir adamla evlendireceğiz’ demişler. Boşanmadan. Bu kadar alçak ve namusuz insanlardır. Bunlar Ankara özel harekatta namaz kılan polislerimizin üzerine bomba attılar ve 47 polisimiz şehit oldu. Bunlar bu kadar dinsiz ve imansız insanlardır. Allah bizi muhafaza etsin” şeklinde konuştu.
15 Temmuz’u yaşatmak zorunda olduklarını ifade eden Vali Işın, “Sizin kahramanlığınız destanlaştırmak zorundayız. Sizler kahramanlık yaptınız. 15 Temmuz gecesi sabaha kadar burada destan yazdınız. Bitmek üzere olan kent parkı ismini ’15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı’ olacaktır. İnşallah 20 gün içeresinde güzel bir şölenle 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı’nı birlikte açacağız. FETÖ örgütüne ait burada bir okul vardı onu da devlete ait ettik, devir ettik onun ismini de 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu olarak değiştirdik. İnşallah bu isimlendirmeler devam edecektir” dedi.
“Türkiye’ye ihanet eden cezasını çekecek”
Türkiye’ye ihanet edenlerin cezasını çekeceğini ifade eden AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, “Bütün askeri okullar sivillere devrediliyor. Asker, sivillerin başbakanımızın ve cumhurbaşkanımızın emrine giriyor. Artık bu terör örgütlerinin buradaki ilişkisi koparılacak bunlar sırtını batıya yaslıyorlardı artık o ilişki kesildiği anda Türkiye yeniden şahlanacak. Demokrasimiz bu darbeden güçlenerek çıktı. Bütün Türkiye halkı Doğulusuyla batılısıyla bütün siyasi partilerimizin temsilcileri hepsi demokrasiye sahip çıktı, sokağa indi. Dolayısıyla bir demokrasi bilinci yeniden oluştu ve tesisi oldu. Taksimde ana muhalefet partisi lideri miting düzenledi, bizim partili yetkililerde gitti katıldı ve herkesim den insanlar katıldı. Bütün Türkiye tüm farklılıklarıyla birlikte millet iradeye demokrasiye sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız, liderimiz, önderimiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği pekişti bütün dünyaya damgasını vurdu. Dünyadaki en önemli liderdir, tarih yazdı, tarih. Fetullahçı Terör Örgütü sosyolojik ve psikolojik olarak çöktü. Kurumlarını kaybettiler. İnsan kaynaklarını kaybettiler. Ekonomileri çöktü, iktisaden çöktüler. En önemlisi ruhen, sosyolojik olarak, psikolojik olarak çöktüler, bir daha da moral ve motivasyon bulamazlar, bir daha da ayağa kalkamazlar. Şimdi onlar kaçacak delik arıyor. Bunlar bellerini doğrultamayacaklar. Türkiye’ye ihanet eden cezasını çekecek. İhanet eden ihanet bulur. Bunlar ihanet etti. Milletin kaynaklarını sömürdüler, milletin çocuklarını beynini yıkadılar. Artık bunların gidecek yeri yoktur. Bunlar için cehennem vardır, cehennem. Zalimler için yaşasın cehennem. Bizim şehitlerimiz cennette, bunlar ise cehenneme gidecek” dedi.