KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "İktidarları döneminde Türkiye'de yapmış olduğu hizmetleri hazmedemeyen içerideki ve dışarıdaki hainler, birtakım çevreler, farklı metotlarla AK Partinin önünü kesmeye çalıştılar." dedi.

Ataş, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığınca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısının ardından, özel bir tesiste onuruna verilen yemeğe katıldı.

AK Partinin 14 yıllık iktidarları döneminde Türkiye'de çok sayıda hizmete imza attığını belirten Ataş, "İktidarları döneminde Türkiye'de yapmış olduğu hizmetleri hazmedemeyen içerideki ve dışarıdaki hainler, birtakım çevreler, farklı metotlarla AK Parti'nin önünü kesmeye çalıştılar. Kimi zaman diplomasi kimi zaman da ekonomik yöntemlerle bugün olduğu gibi ön kesme gayretinde oldular. Türkiye'yi yalnızlaştırma çabaları içinde oldular." diye konuştu.

Ataş, "Dost diye adlandırdığımız Avrupalı dostlarımızın bugün nasıl bir tavır takındığını, onların samimi, dost olmadığını bir kez daha buradan izliyoruz. Nasıl bir müttefik olduklarını sorgulamak gerektiğini düşündüğümüz bir süreçten geçiyoruz. Bunlar sadece ve sadece 'Bulunduğu konumda, coğrafyada gelişen ve kalkınan Türkiye olmasın' diye gayret içindeler." dedi.

Milletin 15 Temmuz'da onların planlarını boşa çıkardığını dile getiren Ataş, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçlerde de millet olma özelliğimizi, 15 Temmuz'daki hassasiyetimizi geleceğe taşıyabilirsek, Allah'ın dışında hiçbir gücün bu milletin gücünü yenemeyeceğini bütün dünya bilmelidir. AK Parti'nin kurulduğu günden beri farklı yöntemlerle önünü kesmeye çalıştılar. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına kastetmeye çalıştılar. Bütün bunların, aslında gelişen, kalkınan, bölgesinde söz sahibi olan Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik girişimler olduğunu biliyoruz."