MALATYA (AA) - AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, 18 Ocak Pazar günü yapılacak AK Parti İl Kongresi'nde Hakan Kahtalı'nın aday olduğunu açıkladı. 

Tüfenkci, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, görevde olduğu yaklaşık 4,5 yıla 3 önemli seçim, 3 büyük miting ve 2 de toplu açılışı sığdırdıklarını belirtti. Göreve geldiklerinde AK Parti'nin üye sayısının 50 bin olduğunu, şu anda ise 100 bini aşkın üyeleri bulunduğunu kaydeden Tüfenkci, gece gündüz demeden Malatyalı hemşehrilerinin yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi. 

Teşkilatlarının AK Parti Genel Merkezi'nce takdir edilen ve örnek gösterilen teşkilatlardan biri olduğunu vurgulayan Tüfenkci, üyeleri ve yöneticilerine yaptıkları çalışmalar, Malatya halkına ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine de kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Gezi Parkı olayları ve 17-25 Aralık döneminde yaşananların Türkiye'nin en parlak günlerini hedef aldığını belirten Tüfenkci, bu süreçte halka Türkiye'nin emin ellerde olduğunu söylediklerini, endişlerin de yersiz olduğunun görüldüğünü ifade etti. Tüfenci, "Bugün bizler bunları geride bıraktık. 2014 yılında gerçekleştirilen 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri de bu saldırılara bir cevap mahiyetindeydi" dedi. 

Tüfenkci, bu yıl haziran ayında yapılacak seçimleri önemsediklerini, bu seçimlerden sonra Anayasa'yı sivil iradenin yapma fırsatı olacağını, halkın iradesiyle bunun gerçekleştirileceklerini vurguladı. 

Geçen yıl kayısıda yaşanan zirai donun kente etkilerine de değinen Tüfenkci, bu süreçten sonra faizlerin ve borçların ertelenmesi yönündeki girişimlerini anlattı. 

Görevde oldukları süreçte yapılan sağlık, ekonomi ve yatırım alanlarındaki çalışmaları hakkında da bilgiler veren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bizler samimi olarak çalışmaya gayret gösterdik. Hiçbir zaman kendimiz rahat edelim diye düşünmedik. Gücümüz yettiği kadar iyi niyetle AK Parti İl Başkanlığını temsil etmeye çalıştık. 18 Ocak'ta bu görevi, yeni bir arkadaşımıza, bizimle beraber yol yürüyen, Siyasi İşler Başkanlığımızı yapan Hakan Kahtalı kardeşimize inşallah bu kongreyle devretmiş olacağız. Kendisine başarılar diliyorum. Bizden daha iyi görev yapacağına inanıyorum. Rabbim utandırmasın. Birlik beraberlik içinde bu görevi layıkıyla yapar diye düşünüyorum."

Tüfenkci, kongreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılacağını da söyledi.