Samsun’un Terme ilçesinde yapılması planlanan kömürlü termik santralinin 2. ÇED raporunun ortaya çıkmasının ardından tepkiler giderek büyüyor. 26 Haziran'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yapılacak ÇED toplantısına tepki göstermek için Termeli vatandaşlar cuma günü Bakanlık önünde basın açıklaması yapıp tepkilerini dile getirecek.

Bakanlıkta yapılacak toplantı öncesi sivil toplum kuruluşları ve Terme Çevre Platformu (TERÇEP) dilekçe kampanyası başlatarak vatandaştan destek istedi. Samsun ve çevre ilçelerde de yapılan dilekçe kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Binlerce kişi santrale karşı olduklarını ve istemediklerini dilekçelerinde dile getirdiler. İktidar partisi belediye başkanı olan Şenol Kulda kapalı kapılar ardında yapılmak istenen 2. ÇED toplantısına tepki göstererek dilekçe kampanyasına destek verdi.

Bu toplantının ÇED raporu sürecinde çok kritik bir toplantı olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Şenol Kul, toplantının yapılacağı gün vatandaşlarla birlikte otobüslerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gidecek.

OTOBÜSLERLE VATANDAŞ ANKARA'YA GİDECEK

Başkan Kul, Ankara'da yapılacak İnceleme Değerlendirme Toplantısı'na kendisinin davet edilmediğini, sonradan yaptığı yazılı başvuru sonucunda katılacağını söyleyerek, "Bu yöreye yapılacak bir yatırım için eğer yerelin görüşü alınmayacaksa bu hangi demokraside ve hangi ülkede var. Seçimden bir hafta sonra tam da puslu hava diyelim, hükümetin istifa ettiği, yeni koalisyon görüşmelerinin yapıldığı bir aşamada bunun gündeme gelmesini biz manidar buluyoruz. Biz Terme'de ne yaparsak yapalım vatandaşların bütün isteklerini gerçekleştirsek de bu kara kabus, bu santral yapılırsa yaptıklarımızın hiçbir anlamı kalmayacak. Bizim geleceğimize kast edenlere sesleniyorum; Artık vicdanlarınızı temizleyin bu kara sevdadan vazgeçin. İlçemize bu santralin yapılmaması için sonuna kadar direneceğiz. Bu santrali yaptırmayacağız." dedi.