MALATYA (AA) - Arapgir Kaymakamlığı tarafından ilçede proje ofisi kuruldu.

Kaymakamlık binasında kurulan proje ofisi, Sosyal Destek Projeleri (SODES), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Fırat Kalkınma Ajansı ile Avrupa Birliği'nin fon ve projelerinden, ilçe halkıyla kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyet alanına göre proje yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla oluşturuldu. 

Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje Ofisi Başkanı Çetin Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje yapmak isteyenlerle kurdukları ofiste birebir görüşerek projelerinin başlangıcından sonuçlanıncaya kadar her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Özdemir, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları SODES Projeleri ve Fırat Kalkınma Ajansı ile ilgili olan projelerde her türlü desteğin sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Ofis, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir başkanlığında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Kemal Sevim, Arapgir Belediyesi Makine Mühendisi Aytaç Özdemir, Belediye Basın Teknikeri Mesut Tümer, Yatılı Bölge Orta Okulu Rehber Öğretmeni Ahmet Gezen'den oluşan üyelerle kuruldu.