MALATYA (AA) - Arguvan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Dinç, okuldaki öğrencilerini ziyaret etmek için Erzincan'ın yaylalarına çıktı. 

Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarındaki 15 öğrencinin yaz tatili dolayısıyla Erzincan'ın Sarıçiçek Yaylası'na gittiğini anlattı. Hem öğrencilerini ziyaret hem de ailelerle görüşmek için Erzincan'a gittiğini belirten Dinç, "Öğrencilerimiz de velilerimiz de bizi görünce heyecanlandı. Çocuklara çok yorucu bir dönem geçirdiklerini, yaz tatilinde hem kendilerine zaman ayırmalarını hem de derslerine çalışmalarını tavsiye ettim. İyi bir insan olmak kaliteli zaman geçirmekle olur. Onlara bunu anlattık" diye konuştu. 

Öğrencilerden Dühan Dağdeviren, müdürlerinin 300 kilometre yol katedip kendilerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Dağdeviren, "Buraya geleceklerini hiç beklemiyordum. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Bu imkansızlıkta müdürümü beklemiyorduk. Buraya kadar emek verip yol olmayan bu dağ başına geldikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaylada sürü otlatan 7. sınıf öğrencisi Niğdanur Kaymaz da ailesinin hayvancılıkla uğraştığını ifade ederek, tatillerde ailesine destek olmaya çalıştığını söyledi.

Bölgede kendisi gibi çok sayıda öğrencinin olduğunu anlatan Kaymaz, "Bu bölgedeki herkes hayvancılıkla uğraşıyor. Herkesin geçim kaynağı hayvancılık. Ben de aileme yardım ediyorum. Sürünün başında kitap okuyarak, ödevlerimi yapıyorum. Ailemiz için hayatımızdan fedakarlık yapıyoruz. Babam, beni ve kardeşimi alıp yaylaya getiriyor. Tatilimizi sürü otlatarak geçiriyoruz" diye konuştu.