Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması tamamlandı. Altınpark Anfa Fuar Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren yarışmacılar Atatürk Kupası kazandı.
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması tamamlandı. Yarışmada katılımcılar 3 kategoride kupa aldı. (En Çok Katılım Sağlayan Dernek, En Çok Puan Toplayan Dernek ve En Çok Puan Toplayan Yarışmacı) Birinci kategoride 352 kuş ile yarışmaya katılan Doğa ve Kafes Kuşları Derneği kupa kazanırken, ikinci kategoride de 282 puan ile en çok puan toplayan dernek oldu. Yarışmada en çok puan toplayan yarışmacı ise, 64 puanla Çukurova Ornitoloji Derneği’nden Serkan Güzel oldu.
"Bir dahaki yarışmada 3 kupayı da alacağız"
Gelecek yıl yapılacak yarışmada dernek olarak 3 kupayı da kazanacaklarını ifade eden, bu yıl iki kupa birden kazanan Doğa ve Kafes Kuşları Derneği Başkanı Senad Gül, “Bu bizim için anlamlı bir kupa çünkü ulu önder Atatürk’ün anısına düzenlenen bir yarışma oldu. Bu yarışmada bu kupayı almak derneğimiz adına önemlidir. Bu kupayı kazandığımız için çok mutluyuz. Bir kupa kaçırdık geri kalan hepsini aldık. Bir dahaki yarışmada 3 kupayı da alacağız” diye konuştu.
“Büyük ihtimalle Kanarya ve Kafes Kuşları Dünya Şampiyonası’nı 2020 yılında Türkiye’de yapacağız”
Sivil Toplum Kuruluş’ları (STK) düzeyinde Türkiye’yi dünya şampiyonalarında en yüksek düzeyde temsil eden bir STK olduklarını belirten Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Yılmaz Çakmak ise, 2020 yılında yapılacak olan Kanaraya ve Kafes Kuşları Dünya Şampiyonası’nı İstanbul’da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Yılmaz, “Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması dünyada her yıl ocak ayında Avrupa’nın bir ülkesinde yapılmakta. Geçen yıl yarışma Portekiz’deydi bu sene İspanya’da yapılacak. Bir sonraki sene İtalya’da yapılacak. Biz 2020 yılında İstanbul’da yapmak için programımızı yapıyoruz, dilekçemizi verdik. Büyük ihtimalle bu yarışmayı 2020 yılında Türkiye’de yapacağız. Burada şu anda 4 bin civarında kuş var dünya şampiyonalarına 20 bin kuş katılıyor ve bunun ırkı, cinsi tamamıyla Dünya Kanarya Federasyonu tarafından 1945’lerde 50’lerde onaylanmış kuşlar. Hakemler bu kriterleri biliyor ve bu kriterlere göre derecelendirip kuşları ona göre seçiyorlar” şeklinde konuştu.