İzmir Büyükşehir Belediyesi personeliyle bayram kutlamasında buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, barış mesajı verdi. Bu ülkede yaşayan insanların en önemli görevinin barışı, kardeşliği tesis etmek olduğunu, bunu artık söylemden çıkarıp eyleme geçirmenin vakti geldiğini belirterek, “Tüm personelimden de dileğim budur.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Kurban Bayramı öncesi belediye personeliyle meclis salonunda biraraya gelerek bayramlarını kutladı. Belediyenin şehir genelinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini, bütün personelin samimiyetle işini yaptığını söyleyen Kocaoğlu, 2015'in seçim süreci, hükümetin kurulamaması ve yeniden seçim süreci sebebiyle kayıp bir yıl olduğunu ancak belediye olarak bütün birimlerle birlikte el birliği, gönül birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin, 2007 yılından bu yana finans yapısını güçlendirerek yoluna devam ettiğini belirten Kocaoğlu, “Her türlü ulusal ve uluslararası çalkantılara rağmen geçtiğimiz ay uluslararası kuruluşların değerlendirmesinde İzmir’in, gücünü koruyarak yoluna devam ettiği belirlenmiştir. Ticaret erbaplarının da dediği gibi belediye olarak itibarımızı, güvenilirliğimizi koruyarak yolumuza devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda belediyemizin ekonomik durumunu bilen, mali işlerle uğraşan arkadaşlar ne demek istediğimi, nereden nereye geldiğimizi, nasıl bir finans politikası izleyerek bu başarıya ulaştığımızı çok iyi anlarlar.” diye konuştu.

‘BARIŞI BİZ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Terör olaylarına da değinen, 120 civarında asker ve polisin şehit olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, dış politikada ve devletler arası ilişkilerde dostluğun, ahbaplığın, ahde vefanın söz konusu olmadığını, her ülkenin kendi çıkarını korumak için politika izlediğini vurguladı. Barışı ve kardeşliği, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tesis etmesi gerektiğine dikkat çeken Kocaoğlu, “Ara bulucu gelecekse bu ülkeden gelmek zorundadır. Ne yapılacaksa bu ülkenin insanı yapmak zorundadır. Bu ülkede yaşayan insanların, hepimizin barışı, kardeşliği tesis etmek için çaba göstermemiz gerekmektedir. Artık bunu söylemden çıkarıp eyleme geçirmek zorundayız. Ülkemizin çıkışı budur. Gelecek kuşakların çıkışı buradadır. Ülkemizin bağımsızlığının sürmesi, kalkınması, dünyadaki yerini daha da arttırması için mutlaka kalıcı barışı ve kardeşliği tesis etmemiz gerekiyor. Bize düşen görev budur. Burada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hep birlikte çalışıyoruz. Hep birlikte İzmirlilere layık olmaya çalışıyoruz ama şu süreçte birincil görevimiz barışın, kardeşliğin tesisi için çaba göstermemizdir. Evimizde, sosyal, kültürel ortamlarda mutlaka bunu tesis etmek için yoğun çaba göstermemiz gerekiyor. Benim bu bayramda sizden dileğim, isteğim budur. Kurban Bayramı tatilinin barışın, kardeşliğin tesisinde bir vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.