23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, makamını Çapa İlkokulunda eğitim gören dört öğrenciye devretti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının geleneksel etkinliklerinden biri haline gelen başkanlık makamına çocukların oturması, Fatih Belediyesi’nde de gerçekleşti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çapa İlkokulunda eğitim gören öğrencileri ve öğretmenlerini makamında konuk etti. Başkanı Mustafa Demir, 4. Sınıf öğrencilerinden Can Kasapoğlu, Oğuzhan Aydın, Nehir Güler ve Sehla Mamamdli isimli çocuklara sırasıyla Başkanlık makamını emanet etti. Temsili Fatih Belediye Başkanı olan çocukların, ilçe içinde yapmak istedikleri anlatırken, çalışanlara verdikleri talimatlar renkli görüntüler oluşturdu. Makama oturan çocuklar sırasıyla, engelliler için parklar yapmak istediklerini, ilçenin biraz daha yeşillendireceklerini, hastanelere yeni binalar yapacaklarını ve spor alanlarını artırmak istediklerini söyledi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamında konuk ettiği çocuklara başkanlık koltuğunu emanet eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “23 Nisan’ı çocuklarla beraber makamımızda kutluyoruz. Bugün çocuklarla başladık, inşallah bütün gün onlarla beraber olacağız. Benim kendi pratik düşünceme göre, bir millete hizmet etmek istiyorsanız, o milletin çocuklarına hizmet edeceksiniz. Ben bugün çok şanslıyım. Herkesin bir tane başkanı oldu, benim birbirinden pırıl pırıl dört tane başkanım oldu. Biraz heyecanlandılar ama çocuklar ne yapmak istediklerini bilecek kadar zekiler. Ben hanginiz başkan olacaksınız dediğim zaman hepsinin de başkan olmak istediğini gördüm. Ben bu anlamda çocukları medeni ve başarılı buldum” dedi.
Program sonrasında Başkan Demir, çocuklara dünya klasiklerinden oluşan ansiklopedi ve satranç oyunu hediye etti.