Göreve yeni başlayan ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke ilişkileri yararına iş birliği konusunda görüş belirtildi.

Konsolos Linda Stuart Specht başarı dilediğini belirten Hüseyin Sözlü, “Eminim ki konsolos Adana’da kendilerini evlerinde hissedecekler. Şehrimizde yaşayan herkese karşı bir hizmet sorumluluğumuz var. Belediye başkanlığında dördüncü dönemim ve Adana’daki ABD konsoloslarıyla hep diyalog içinde oldum. İnşallah Adana’da görev yaptığınız sürece iki ülkenin yararına hizmetlerde bulunuruz.” dedi.

ABD Konsoloslarının genelde Türkiye’nin Güney ve Güney Doğu'suna ilgili olduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bugünlerde o bölgede faaliyet gösteren PKK terör örgütünden dolayı muzdaribiz. TBMM’de, o bölgedeki insanların güya desteğini almış bir siyasi parti var ama henüz PKK’nın terör olaylarını kınadıklarını, lanetlediklerini görmedik. ABD zaten PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyor. Ama bunların TBMM’deki uzantıları da teröre karşı bir duruş koymadılar. HDP, TBMM’de bulunsa da onları kendilerinden görüyorlar. Onlara destek verirken suçüstü yakalanmışlıkları vardır. Amerika’nın köklü bir demokratik kültürü var. Demokrasiyi istismar etmenin, yeryüzünün birçok noktasında ne tür sonuçları olduğuna dair şüphesiz engin tecrübesi var ABD’nin. Konsolosumuzun bu konularda dikkatli olmaları gerektiği düşüncesindeyiz. Biz demokrasinin, hukukun ülkemizde kökleşmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Dostlarımızın, müttefiklerimizin olan biteni iyi gözlemeleri ve bizi iyi anlamaları, objektif değerlendirme yapmaları çok önemli. Bu süreci elbette atlatacağız ve fakat dostlarımızın desteği bize güç katacaktır. Konsolosumuzun ilgi alanı olduğu ve Türkiye’nin bölgede önemli bir sorunu bulunduğu için bunlardan bahsettim.”

Yaptığı bilgilendirme dolayısıyla Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür eden ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht de, “Sizin de belirttiğiniz gibi bizim konsolosluğumuzun belirli bir ilgi alanı var. Ben henüz o bölgelere gitmiş değilim ama hassasiyetle izliyorum. Biz Türk demokrasisinin, ekonomik kalkınmasının ve Türkiye’de barışın çok güçlü destekçisiyiz. Önümüzdeki süreçte konsolosluk bölgemizle ilgili daha fazla bilgi sahibi oldukça ben de fikir oluşturacağım. İleride de benimle fikirlerinizi paylaşırsanız daha fazla bilgi sahibi olurum.” diye konuştu.