Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, çözüm sürecine ilişkin, BBP barış istiyor, kavgasız bir Türkiye istiyor. Kürdü Türkü ile bütünleşmiş bir kardeşlik istiyor ve silahsız bir Türkiye istiyor dedi.

Çayır, partisinin il ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla bir tesiste düzenlediği basın toplantısında, hiç kimseden, devletten, hiçbir güçten, bir kuruş almadan kendi çocuklarının rızkını siyasete aktararak siyaset yaptıklarını dile getirdi.

Parti olarak bölgeye bir an önce huzurun gelmesini istediklerini anlatan Çayır, şunları kaydetti: 

"Büyük Birlik Partisi barış istiyor, kavgasız bir Türkiye istiyor. Kürdü Türkü ile bütünleşmiş bir kardeşlik istiyor ve silahsız bir Türkiye istiyor. Silahın olmadığı, dilin, aklın önüne çıktığı bir Türkiye istiyoruz. Bunun için biz kardeşlerimizle hep birlikte Türkiye'de yaşamak istiyoruz ama silahla konuşulmasını da doğru bulmuyoruz. Ne konuştuklarını halktan gizleyen bir yönetimin doğru söylemediğini de biliyoruz. Türkiye kendini silahtan ve terörden kurtarır. Bu anlamda BBP üzerine ne görev düşerse yapar ama halkı aldatmaya da karşıdır. Bununla ilgili de söyleyecek sözleri vardır."

Türkiye'deki dinleme olaylarını da eleştiren Çayır, "Herkes dinlendiğini düşünüyor. Cep telefonuyla görüşürken sıradan bir cızırtı gelince vatandaş bile 'acaba beni dinliyorlar mı?' paranoyasına kapılabilmektedir" diye konuştu.