Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Gül Cemal Hatun Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi. Kermesin açılışına BEYSİAD Başkanı Atila Almaz, BEYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Öztitiz ve Beyşehirli esnaflar katıldı.

BEYSİAD Başkanı Atila Almaz, "Beyşehirli ev hanımlarımızın günlerdir hazırladığı el emeği göz nuru tatlı, börek pasta çeşitleri, döner çeşitleri ve gözlemelerin yanı sıra, el işi ve hediyelik eşyaları burada satıp maddi durumu zayıf olan, özellikle de üniversitede okuyan kız öğrencilerimize katkı sağladıklarını biliyoruz. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Bugün burada yapılan fedakarlıklar durumu iyi olmayıp da okumak isteyen yavrularımıza sahip çıkmak içindir. Beyşehir halkımız kermesten alışveriş yaparak hem ihtiyacını giderir ve hem de hayra vesile olmuş olur.” diye konuştu.

İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen kermeste derneğin kadın kolları tarafından hazırlanan pasta, börek, tatlı ve gözleme gibi gıda çeşitlerinin yanı sıra el emeği göz nuru hazırlanan el işleri, oya ve giyim eşyaları satışa sunuluyor.

Evsat Mahallesi Hükümet caddesinde açılan kermes, 13 Mayıs akşamına kadar açık kalacak.