Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, bilinçsizce kullanılan antibiyotiklerin faydadan çok zarar verdiğini söyledi. Öztürk, antibiyotiklerin mutlaka eczacı ve hekim kontrolünde alınması gerektiğini belirtti.

Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk; ilacın akılcı kullanımının hayati bir mesele olduğunu aktardı. Doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığında alınan ilacın insan sağlığı için ne kadar faydalıysa, bilinçsizce kullanılan ilacında o derecede zararlı olduğunu dile getiren Öztürk, “Çünkü ilaç tedavi eder ama aynı zamanda ölüme de neden olabilir. Dünyada ve ülkemizde bilinçsiz kullanılan ilaç türlerinin başında antibiyotikler gelmektedir.” dedi.

Her antibiyotiğin her hastaya iyi gelmeyeceğini belirten Öztürk; “Çünkü antibiyotiklerin etki alanı hastanın yaşı, cinsiyeti, kullandığı diğer ilaçlarla gireceği etkileşimlere göre farklılaşabilmektedir. Bu şartların göz ardı edilmesiyle bilinçsizce kullanılan antibiyotiklerin faydadan çok zarar verdiği konusunda halkı bilgilendiriyoruz. Halkımızı kendi can güvenliği için, bilinçsiz ilaç kullanmamaları yönünde bir kez daha uyarıyorum.” diye konuştu.