Bursa Ticaret Borsası (BTB) Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne eksi 18 dereceye kadar soğuklukta numune ürünü muhafaza edebilen ‘gıda denetim ve numune aracı’ teslim etti. BTB Başkanı Özer Matlı 80 bin lira değerindeki aracın anahtarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik’e verdi.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “2023 Türkiye’si için, değişen Türkiye için dünya standartlarına ayak uydurmamız gerekiyor. Artan nüfus, genişleyen metropollerle beraber tüketicilerin sağlığını korumamız gerekliliği ön plana çıkıyor. Sağlığın da temelinde gıda yer alıyor. Bursa büyük bir gıda şehri. Bizim temel görevimiz güvenli gıda tüketme konusunda bir model oluşturma. Biz Tarım İl Müdürümüze ‘Bu araçlarla ilk bizi denetleyin’ dedik. Çünkü bizler örnek olmalıyız. Şehrimiz için yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil. Tarım İl Müdürlüğü’nün kentimiz için yapacağı her konuda destekleyeceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün tarladan ve çiftlikten sofraya kadar tüm aşamalarda yetkili olduğunu dile getiren Ömer Çelik ise şunları söyledi: “Asli görevlerimizden bir tanesi de gıda denetimi. Gıda denetiminin en önemli aşaması üretim yerlerinden alınan numunelerin kontrolü. Her gıda aynı sıcaklık derecesinde muhafaza edilmiyor. Saklanma koşulları (-)18 dereceden başlıyor, 10-15 dereceye kadar çıkıyor. Biz soğuk tutulması gereken numuneleri alamıyorduk. Bu bakımdan böyle bir araca gerçekten ihtiyacımız vardı. Ben BTB Başkanı Özer Matlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne çok teşekkür ediyorum. Bize son derece modern bir gıda denetim aracı aldılar. Bu hizmet Bursalı tüketicilerin güvenli gıdaya kavuşması için yapılmıştır.”