BBP Kayseri milletvekili adayı Hüseyin Döngel, Digiturk’ün 7 televizyon kanalını yayın grubundan çıkarmasına tepki gösterdi. Döngel, “Seçim öncesi bu yasaklamalar iktidar sahiplerinin birtakım kirli uygunsuz ve bulaşık işlerinin var olduğu hissi uyandırmaktadır.” dedi.

BBP Kayseri Milletvekili adayı Hüseyin Döngel, son dönemde birtakım medya guruplarına ve gazetecilere yapılan gözdağı niteliği taşıyan keyfiliğe dayanan ve şiddet potansiyelli baskılara sert tepki gösterdi. Döngel, medyası tekelleşen, gazetecilerin fikirlerini rahatça dile getiremediği bir dünyada ve ülkede çoğulculuk ve farklılıklar ülkenin zenginliği yerine ülke için tehlikeli bir durum olarak görülürse, bu yönde adımlar atılırsa o ülkede demokrasi gelişmeyeceğini ifade etti.

“Bu yasak, insan hak ve hürriyetleri, düşünce özgürlüğü ve teşebbüs hürriyetine darbe vuruluyor demektir” diyen BBP Kayseri milletvekili adayı, şunları kaydetti: “İktidar sahiplerinin yanlarında yer almayan, onlara alkış tutmayan medya guruplarına ve gazetecilere yönelik her türlü girişimi reddediyoruz. Medya gruplarına yapılan baskılar sadece o medya gruplarını, kalem erbaplarını değil aynı zamanda takipçilerini, okur ve izleyicilerini de cezalandırmış olur. Bu tür eylem, söylem ve uygulamalar ülkede kutuplaşmayı tetikler, toplumsal çözülmeye zemin hazırlar. Biz bu bağlamda Kanaltürk, Mehtap TV, Irmak TV, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, Bugün TV, Yumurcak TV yayın gruplarını bazı platformlardan çıkartmak birtakım gazetecilerin işine son verdirmek, yayın politikalarına müdahale etmek son derece tehlikeli adımlardır. Bu tür yanlışlar ülkemizi içeride ve dışarıda itibarsızlaştırmaktadır. Medya alabildiğine özgür olmalıdır. Muhalif medyaya, veya iktidarın millet, devlet yararına uymayan icraatlarını ifşa eden medyaya sansür uygulamak iktidarın muhalif basından korkmasının işaretidir. Medyayı susturarak milletin gerçekleri öğrenmemesi için yapılan girişimlerdir. Basından halkın beklentisi iktidar memnuniyeti değil objektif haberciliktir. Hele hele seçim öncesi bu yasaklamalar iktidar sahiplerinin birtakım kirli uygunsuz ve bulaşık işlerinin var olduğu hissi uyandırmakta millette. Bu yasaklamalar, kotalamalar Türkiye'yi hızla demokrasiden, fikir hürriyetinden ve teşebbüs hürriyetinden uzaklaştırmaktadır.”