Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi Burulaş, Mudanyalı zeytincileri BUDO’nun ulaşımını engellememeleri konusunda uyardı.

İDO'ya rakip olarak kurulan ve Bursalıların kısa sürede beğenini toplayan BUDO'nun gemilerine bahar aylarında denize atılan zeytin dallarının zarar verdiği ortaya çıktı. Burulaş’tan yapılan açıklamada, “Her yıl bu tarihlerde, Mudanya ve çevresinde zeytin ağaçları budama zamanıdır ve zeytincilerin zaman zaman kestikleri dalları ve ağaç parçalarını denize attıkları görülmektedir. BUDO gemileri de waterjet sistemi ile suyu emip basarak çalışmakta, emdiği suyun içindeki katı maddeyi alıp kanatların arasına sıkıştırmakta, bu durum motorun düzenli çalışmasını engellemekte, vibrasyon yaptırmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Bugün saat 09.00 Mudanya-Kabataş seferinde yaşanan soruna açıklık getirilen açıklamada, “Mendirek ağzında meydana gelen bu sorun nedeniyle, geri dönüş yapılması ve yolcunun diğer bir gemiye aktarılması zorunluluğunda kalınmış ve sefer gecikmeli olarak yapılmıştır.” cümlelerine yer verildi.