Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen ve 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’üncü günü Fatih Erkoç Konseri ile son buldu.
15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’de OHAL ilan edilmesinin ardından Büyükçekmece Belediyesi “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”ni iptal etmeyerek kültür ve sanat etkinliklerinin devam etmesine olanak sağladı. Festivalin, 3’üncü günü sergiler ve çeşitli gösteriler ile başlarken akşamı Kültürpark’ta düzenlenen Fatih Erkoç konseriyle son buldu. Konser programına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, yurt dışından festivale gelen birçok vatandaş ile birlikte Büyükçekmece halkı katıldı. Fatih Erkoç’un eski ve yeni sevilen birçok şarkısını seslendirmesi vatandaşların beğenisini topladı. Konser Başkan Akgün’ün Erkoç’a çiçek ve plaket takdimi ile son buldu.
Her yıl Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenlediklerini ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Fatih Erkoç, vatandaşların gözünde bizim kadrolu sanatçımızdır. Dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen bu uluslararası festivalimizin açılış konserini sizinle yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.