18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısı ile Muş'ta tören düzenlendi. Şehitlikte düzenlenen törenin ardından protokol, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.
Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü'nün 100. yılı dolayısı ile Muş'ta ilk tören şehitlik anıtında düzenlendi. Anıtta yapılan törene Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmail Işık, askeri erkan, daire müdürleri, şehit alileri, gaziler ve vatandaş katıldı.
İlk olarak Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenkleri anıta sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Yüzbaşı Serdar Albayrak yaptı.

Şehitlikteki tören şehit mezarlarına karanfil sunulmasının ardından sona erdi. Vali ve beraberindekiler daha sonra Şehit Aileleri, Gaziler ve Melüller Derneği'ni ziyaret etti. Burada konuşan Vali Vedat Büyükersoy: "Çanakkale Vatan sevgisinin ete kemiğe büründüğü bir destandır. Bu gün bu ülke, bu vatan bağımsız bir şekilde yaşıyor. Bizde bu ülke içinde huzur içinde yaşıyoruz. Şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz." dedi.
Muş Şehit ve Gaziler Derneği ziyaretinden sonra ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törenlerle devam etti.