29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü Çankırı’da düzenlenen törenle kutlandı. Belediye Meydanı’nda yapılan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programına, Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, öğrenciler, askeri birlikler, resmi ve özel kuruluşlar ve vatandaşlar katıldı.

Vali Vahdettin Özcan, “ 9 Mayıs 1919’da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı onurlu 'Milli Mücadele' süreci nihayetinde zaferle noktalanmış, 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılmıştır. Ne mutlu ki bizler de bugün bir asra yakın süredir yaşattığımız Cumhuriyetimizin değer ve kazanımlarına sahip çıkıyoruz. Elbette bu kazanımlara sahip olmanın bir bedeli var. Bu yönüyle Cumhuriyet rejiminin tesisi aynı zamanda milli tarihimizin kaydettiği, ulusal ve uluslararası anlamda hafızalara kazınan en büyük ve en şanlı bağımsızlık mücadelelerinden biridir." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Belediye Mehter Takımı gösterisi sunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce İl genelinde düzenlenen Cumhuriyet Kupası Kros Yarışları’nda dereceye giren sporcuların kupaları protokol tarafından verildi.