HATAY (AA) - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, iç savaş nedeniyle Hatay'a sığınan Suriyeli 350 aileye gıda ve giysi yardımında bulundu.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin muhtaçlara yardım eli uzatmak için çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü belirtti.

Temel amaçlarının yoksul ve muhtaçların yanında olmak, onların hayır dualarını almak olduğunu ifade eden Bük, yaptıkları yardımların sadece ramazan ile sınırlı kalmayacağını ifade ederek, ''Merkezi Ankara'da bulunan derneğimizin göndermiş olduğu gıda kolilerini Suriyeli kardeşlerimize dağıtıyoruz. Onların yaralarına biraz olsun merhem olmaya çalışıyoruz ancak Hatay'da bulunan Suriyelilerin ihtiyacı çok fazla. Her gittiğimiz yerde bunu daha iyi hissediyoruz. Bizler elimizden geldiğince vazifemizi yapmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bük, Hatay’da Suriyelilere sahip çıkmaya çalıştıklarını ve sürekli yardım organizasyonları düzenlediklerini sözlerine ekledi.