Bursa Osmangazi Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan Ayşenur’un Mutfağı isimli tek perdelik çocuk oyunun prömiyeri, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Eğitim Araçları Salonunda yapıldı.

Osmangazi Belediye Tiyatrosu drama bölümü eğitmeni Nurdan Özgür tarafından kaleme alınan oyunda, aralarında sorun yaşayan mutfak çalışanlarının, daha sonra birlikte çalışarak bu sorunları nasıl avantaja dönüştürdükleri esprili bir dille anlatılıyor. Oyunu izleyen çocuklar, büyük keyif yaşadı.

Oyunun yazarı ve aynı zamanda Belediye Tiyatrosu drama bölümü eğitmeni Nurdan Özgür, şunları söyledi: “Gençler ve çocuklarımızla bir araya gelerek konusunu mutfak olarak belirlediğimiz ve kaleme aldığımız tek perdelik oyunumuz, gerçek hayata dair kesitlerin esprili bir dille anlatıldığı güzel bir oyun. 5-6-7 sınıf öğrencilerine yönelik oyunumuzda, çocuklarımıza başarı, yetenek ve çalışmanın nasıl olması gerektiğini anlatalım istedik. Yaklaşık 4 aylık bir hazırlık döneminin ardından bu gün ilk kez, minik seyircilerimizin önünde sahneledik. Oyunumuzu izleyen çocuklarımızın bizleri alkışladıklarını görmek, bizleri çok mutlu etti.”