KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan mumbar dolması yarışmasında tek erkek yarışmacı Özer Özavcı, kadın rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.
Turizm Haftası kapsamında Onikişubat Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde bir otelde mumbar dolması yarışması düzenlendi. Kahramanmaraşlılar hünerlerini sergileyip, en iyi mumbarı yapmak için yarıştı.
Onikişubat Belediye Başkan Vekili Ali Ünsal, Belediye Meclis Üyesi Tülay Canlı, Gıda Öğretmeni Serap İspiroğlu, Clarion Hotel Genel Müdürü Hüseyin Altınel ve profesyonel aşçı Şeref Fidan'ın jüri üyeliklerini yaptığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.
Kadınların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, yörenin en özel lezzetlerinden biri olan mumbarı en iyi şekilde yapmaya gayret eden aşçılar, denedikleri farklı tariflerle jürinin beğenisini kazanmaya gayret etti.
Hazırlanan mumbarlar jüri üyelerince tadılarak dereceye giren aşçılar belirlendi. Yaptığı mumbar ile jüriden tam not alan yarışmanın tek erkek katılımcısı Özer Özavcı, birinci oldu. İkinciliği Huriye Karataş’ın kazandığı yarışmada, Şenel Usta ise üçüncü oldu.
Yarışma sonunda dereceye giren aşçılara çeşitli ödüller verildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın gastronomide ne kadar iyi olduğunu ve Kahramanmaraş mutfağının özelliklerini birçok kişinin bildiğini söyledi.
Mutfak kültüründe birçok yemeğin olduğunu ama birini seçmeleri gerektiğini, bu yüzden mumbarda karar kıldıklarını söyleyen Küçükdağlı, "30 yarışmacı davet ettik ama 15 yarışmacının katıldığını öğrendik. Burada önemli olan yarışma cesaretini ortaya koyabilmektir, belki bir başlangıç olacaktır. Biz bu sayısının önümüzdeki yıllarda çok daha fazla olacağını biliyoruz, ümit ediyoruz. Çünkü Kahramanmaraşlı hanımefendiler Maraş mutfağının birbirinden leziz yemeklerini, çok iyi el marifetiyle hem mutfakta hem serviste ortaya koyuyorlar." dedi.
Onikişubat Belediye Başkanvekili Ali Ünsal ise Onikişubat Belediyesinin yine farklı bir aktiviteye imza attığını söyledi.
Mumbar dolmasının kentle özdeşleşmiş farklı lezzet türlerinden olduğunu ifade eden Ünsal "Bugün de Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz en iyi mumbarı yapabilmek için yarıştı. Jüri olarak gerçekten karar vermekte oldukça zorlandık. Nihayetinde jüri üyelerimizin de oylarıyla Özer Bey birinci oldu. Kendisini tebrik ediyoruz." diye konuştu.
Yarışmanın birincisi Özer Özavcı ise çok sayıda kadın yarışmacının arasından birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.