Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kucağına alarak sevdiği Suriyeli ikizlerin babası Muhammet Gazel, "Türkiye, mazlum ve mağdur Suriyelilere kapılarını açtığı için çocuklarıma 'Recep Tayyip' ve 'Emine' ismini verdim" dedi. 

İdlib'in Teftenaz kasabasında yaşayan Suriyeli Muhammet Gazel ve Cemile Bektaş çifti, ülkesindeki iç savaştan kaçarak yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Kahramanmaraş'taki çadır kentte yerleştirilen çiftin bir yıl önce ikiz bebekleri dünyaya geldi.

Aile, Necip Fazıl Şehir Hastanesinde dünyaya gelen çocuklarına "Emine" ve "Recep Tayyip" ismini verdi. 

Ülkelerindeki savaş nedeniyle buruk bir sevinç yaşayan aile, 1 yaşına gelen ikizleriyle Suriye'ye dönmenin hayalini kuruyor. Türkiye'nin desteği sayesinde acıları hafifleyen Suriyeli aile, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini Ankara'ya davet etmesiyle de büyük bir sürpriz yaşadı.

Baba Gazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini ağırlamasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin, gönül dünyalarında farklı bir yerinin olduğunu ifade eden Gazel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da çok sevdiklerini dile getirdi. 

İkiz çocukları olunca da ayrı bir sevinç yaşadıklarını anlatana Gazel, şöyle konuştu:

"Türkiye, mazlum ve mağdur Suriyelilere kapılarını açtığı için çocuklarıma 'Recep Tayyip' ve 'Emine' ismini verdim. Çünkü o kimsenin cesaret edemediğini halkımıza yaptı. Recep Tayyip Erdoğan ile iftihar ediyoruz ve biz onu Müslümanların lideri olarak görüyoruz. Suriye halkına desteğini de hiçbir zaman unutmayacağız. Bizlere gerçek manada babalık yaptı. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetimlerin ve mazlumların babasıdır."

Gazel, Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini, geleceğe güvenli baktıklarını belirtti.

Anne Bektaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanlığa örnek olduğunu söyledi.

Erdoğan'a olan sevgi ve muhabbetlerinin sonsuz olduğunu anlatan Bektaş, "Bizi ve vatandaşlarımızı burada ağırladı. Bizlere çok iyi baktı. Biz de bebeklerimize onun ve eşinin ismini koyma gereği duyduk. Çocuğuma her 'Tayyip' dediğimde aklıma kardeşlik, Müslümanlık ve merhamet geliyor" diye konuştu.